Inhibitor de coroziune AK 161 Metalplass

Inhibitor de coroziune AK 161 Metalplass

Disponibilitate:Pre-comanda
574,00LEI
Producător: Alchemia Italia
Cod produs: AK 161
Preturile afisate nu contin TVA.

Descriere

Inhibitor de coroziune AK 161 Metalplass

AK 161 METALPASS este un produs anticoroziune pentru metale, poate fi folosit in toate acele cazuri in care trebuiesc efectuate tratamente sau lucrari in sisteme apoase, cum ar fi operatiuni de degresare, ori pentru prevenirea oxidarilor in bai si circuite de apa tehnica, sau pentru tratamente de pasivizare in ciclurile de spalare/clatire a metalelor.

AK161 METALPASSse adauga la apa de lucru si, multumita diverselor principii active de suprafata prezente in formula sa, este in stare sa ofere un excelent grad de protectie atat pentru metale feroase, cat si pentru aluminiu si cupru.

Principalele caracteristici ale AK  161 METALPASS sunt urmatoarele:

 • Nu contine ulei mineral si sapunuri, motiv pentru care nu devine ranced si nu miroase.
 • Este biodegradabil (screening test N° 301, OSCD).
 • Nu necesita  masuri  speciale  de  siguranta  pentru operator, incat prezinta o toxicitate foarte scazuta   (valoarea   LD   50   este  superioara   a
 • 5.000 mg/Kg). Problema  unui  eventual  contact cu mucoasele  poate  fi  rezolvat  cu  usurinta  cu o simpla spalare cu apa si sapun.

Nu formeaza pelicule elastice pe piese si nu contine silicon, stratul subtire cu actiune antioxidanta  care  ramane  pe  suprafata   este  de regula irelevant in ceea ce priveste operatiile ulterioare de vopsire sau galvanizare. In acest sens, este desigur recomandat sa nu se depaseasca dozajul si  sa  se  inlocuiasca  solutia la care, in timp, s-au adaugat componente  straine.

Este compatibil cu alti inhibitori de coroziune deja prezenti ,chiar daca, în acest sens, se recomanda sa se facă intotdeauna testele de stabilitate a solutiei.

APPLICATII

 • AK 161 METALPAS se aplica ca adaos in urmatoarele cazuri:
 • Solutii apoase pentru testele hidraulice si hidrostatice;
 • Pentru a preveni rugina in apele cu circuit inchis;
 • Antioxidant protector adaugat la apa de la ultima spalare sau clatire a pieselor metalice in  bai  sau  cu  masina  sub  presiune chiar
 • si  la  cald ;
 • Agenti de racire si fluide pe baza de apa pentru prelucrarea metalelor;
 • Protectie temporara interoperationala; Fluide hidraulice cu procent ridicat de apa; Amestecuri apa-glicol cu actiune antigel.

MODALITATE DE FOLOSINTA

AK  161  METALPAS  se  utilizeaza  in  concentratii de  la  1  la  5%,  folosind concentratia cea mai mare in cazul materialelor usor atacate de oxidare (de exemplu fonta ) si concentratii mai mici in cazul in care piesele trebuie sa fie supuse altor tratamente, cum ar fi vopsirea sau placarea.

Este important de  remarcat  faptul  ca,  atunci  cand se lucreaza prin imersie, solutia vine imbogatita cu substante straine care pot afecta eficienta produsului, prin urmare aceasta trebuie innoita periodic.

Ambalare: bidon 10 litrii

 

Opinii (0)

Spune-ţi opinia

Numele tău:
Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: